Training voor werkgevers

ADD in bedrijf organiseert trainingen voor werkgevers van werknemers met ADD.

post-it-heeft-ADD
Na de training ‘Omgaan met ADD op het werk’

  • heeft u uw kennis op het gebied van ADD en aanverwante aandoeningen uitgebreid.
  • herkent en erkent u de gevoeligheden van uw werknemer met ADD en stemt u uw eigen gedrag hierop effectief af.
  • maakt u het functioneren van uw werknemer met ADD bespreekbaar en stelt u gezamenlijk een actieplan op met betrokkenen.
  • neemt u maatregelen om de fysieke werkomgeving van uw werknemer met ADD te optimaliseren.
  • stimuleert u uw werknemer met ADD om talenten en carrièrekansen te benutten.
  • draagt u actief bij aan een respectvolle benadering van collega’s onderling en uw werknemer met ADD in het bijzonder.

Casus

U heeft een werkneemster* die bruist van de creatieve ideeën, wel honderd dingen tegelijk aankan en de gangmaakster is van haar team. U waardeert deze werkneemster om haar tomeloze energie en loyaliteit. Maar… zij meldt zich regelmatig ziek.

Haar collega’s roemen haar doorzettingsvermogen en collegialiteit. Niets is haar teveel en ze staat altijd voor iedereen klaar. Maar… de collega’s beklagen zich erover dat ze zo chaotisch is en vaak belangrijke documenten kwijt raakt.

Klanten vragen speciaal naar haar, omdat ze zo gemakkelijk is in de omgang en snel begrijpt wat er van haar wordt gevraagd. Maar… ze vinden het wel jammer, dat afspraken soms mislopen, omdat ze te laat is of helemaal niet op komt dagen.

U heeft haar hier al meerdere keren op aangesproken en op verschillende manieren. Maar dan reageert ze zo fel, dat u zich afvraagt hoe u haar nog kunt bereiken. Uw goede bedoelingen lijken keer op keer in drijfzand te belanden.

*Lees voor werkneemster ook werknemer.

Deze twee- daagse training is bedoeld voor teamleiders, interne coaches, personeels- en ARBO- functionarissen en kan desgewenst in-company worden verzorgd. De eerste dag staat in het teken van kennis en signalering van ADD en co-morbiditeit. De tweede dag ligt het accent op communicatie en attitude-ontwikkeling. Tussen de twee dagen ligt een periode van minimaal vier weken, zodat huiswerkopdrachten kunnen worden verwerkt. De training is gebaseerd op de meest recente inzichten rondom ADD en aanverwante aandoeningen en kent een evenwichtige afwisseling tussen theorie en praktijk.
Hebben we uw belangstelling geprikkeld en wilt u meer weten over de training ‘Omgaan met ADD in uw bedrijf?’ Neemt u gerust contact met ons op.