Yo-Yo Ma

Op de radio hoorde ik deze week een interview met Yo-Yo Ma die de concertgebouw prijs kreeg. Wat mij bijzonder raakte was wat hij zei in dit interview, namelijk dat de toenmalige directeur, de heer Sanders, alle vertrouwen in hem had. “het voelde alsof je tegen een schilder zegt: schilder alles wat je wilt, wij kopen het toch wel’. Die ervaring, dat een volwassene alle vertrouwen in je heeft en je daarmee op de goede weg helpt, zou ik zo graag iedereen gunnen. Zelf maakte ik het mee met iets onnozels, ik had wel een rijbewijs maar nooit meer gereden. Een oom zei me in een bijzondere situatie: rij maar in mijn auto, je hebt je rijbewijs toch? En ik kon het. Zo belangrijk dat je, oud of jong, het vertrouwen krijgt van een ander.
Yo-Yo Ma vertelt dat deze muziekprijs in wezen gaat over vriendschappen, een vriend die alle vertrouwen in je heeft en bedankt iedereen die hem geholpen heeft volwassen te worden. Een mooi voorbeeld hoe belangrijk het is om vertrouwen te geven aan de ander zodat die kan groeien en ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *